logo text

Het plaats bepalen en traceren van ondergrondse kunststof gasleidingen

Het opsporen van ondergrondse kunststof gasleidingen kan een tijdrovende taak zijn, waarvoor vaak veel vergeefs graafwerk nodig is. Het Gas Tracker systeem van MADE-SA zorgt ervoor dat er alleen hoeft te worden gegraven wanneer de leidingloop bekend is, waardoor veel tijd en dus geld bespaard wordt. Meer dan tweehonderd Gas Tracker systemen wereldwijd zijn nu in gebruik. Vijftig daarvan alleen al in het Verenigd Koninkrijk. Het Gas Tracker systeem wordt nu regulier gebruikt in de netwerken van Scotia Gas Networks, Wales & West, National Grid en Enexis (Nederland). 

    Het systeem werkt door het pulseren van een nauwkeurig akoestisch signaal. Dit signaal wordt meestal bij de aansluiting van een afnemer geïnjecteerd, en plant zich voort door het gas in de leiding; op de grond boven de ondergrondse kunststof gasleiding wordt het signaal gedetecteerd. Zelfs in lawaaiige stedelijke omgevingen kan de leiding worden getraceerd. De Gas Tracker is eenvoudig te gebruiken, er is minimale training voor nodig, en kan worden bediend door één persoon. Een kunststof leiding kan worden gelokaliseerd, zelfs als het signaal door een stuk metalen leiding is gegaan, zoals een metalen tussenstuk. Het systeem werkt optimaal onder verharde oppervlakten, maar kan ook bij zachte ondergrond gebruikt worden.

    Twee versies zijn leverbaar - de standaard Gas Tracker E en de verbeterde Gas Tracker II met een hogere detectie-gevoeligheid en interactieve gebruikersinterface.  

GAS TRACKER is zo eenvoudig te installeren en te gebruiken, dat het door één persoon bediend kan worden.

GTE Detection
Tracking on soft ground
GT2 Receiver

Gebruik van de Gas Tracker op Zachte Ondergrond

.

Gas Tracker II Ontvanger

 Meer informatie is beschikbaar op de MADE-SA website. www.made-sa.com

Downloaden :
Gas TrackerEbrochure

Training Presentation


  All rights reserved 2006
Advanced Technology Marketing Services Ltd., 26 High Street, HASLEMERE, Surrey GU27 2HW
Tel: 07717763510
-- registration number 4827124--